fredag 17 januari 2014

Årstiden vinter

Nu när vintern är här är det dags för oss att lära oss mer om årstiden. Vi har tittat på några korta filmer som handlat om just vintern och idag var det dags för oss att gestalta vinterträdet i en bilduppgift. När några målade skrev andra en text om vintern i sina skrivarpar. Så småningom ska text och bild monteras in i vår bok om året.






Efter musiken fick vi besök av en av musikklasserna på Augustenborgsskolan, nämligen 4a, som sjöng några sånger av bl.a. Cornelis Vreeswijk för oss. Dessa sånger ska 4a uppträda med inför deras föräldrar och syskon i en kickoff på tisdag nästa vecka. 1a och 1b agerade publik och så duktiga de var! Tack 4a för alla vackra toner!


Efter sången samlades vi i ring för att lyssna på en massagesaga som handlade om Leos vinterdag. Att massera varandra är något som alla elever i klassen är positivt inställda till, det märks att eleverna gjort detta tidigare i förskoleklassen. Att massagen är gynnsam för inlärningen samtidigt som det bidrar till att gruppen blir lugnare, mer kamratlig och att barnen har lättare för att känna empati för varandra är ju bara positivt. Efter sagan tackade vi varandra för massagen och sedan avslutade vi dagen med högläsning ur Lotta på Bråkmakargatan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar