måndag 27 januari 2014

Äntligen snö, massor med snö!

Så har äntligen snön kommit på riktigt till oss! Idag har det snöat nästan hela dagen och nu håller vi tummarna att det ska komma mer så vi kan åka pulka någon dag. De flesta barnen på skolan har lekt med snön idag vilket är så härligt att se. Nu är det extra viktigt att barnen har rejäla kläder med sig till skolan som skyddar dem mot såväl kyla som väta!



Idag har vi introducerat tiotalen mellan 0-100. Varför är det bra att kunna alla tiotalen och när kan vi ha användning för dem var frågor vi diskuterade kring. Jag tog en näve bönor och la framför eleverna i samlingen och frågade hur man kunde göra för att räkna dem snabbt. Någon sa att man kunde ramsräkna snabbt och någon annan kom på att man kunde lägga bönorna i 10-högar, så vi provade. Vi passade på att testa om vår senare metod fungerade och bad därför Elisabeth att räkna hur många bönor som låg i mitten med hjälp av våra 10-högar. Sedan var det elevernas tur. De fick ta en näve pärlor och gruppera dem i 10-högar för att vi pedagoger eller någon kompis skulle kunna se hur många pärlor de tagit och sedan dokumenterade de i sina matteböcker.


64

50

38

100!

33
Förutom att räkna matte, titta på ett avsnitt ur Livet i bokstavslandet, leka i snön, äta mat och lyssna på högläsning har vi även haft idrott med Pelle där många vågade utmana sig själv i en ringövning. Vi har också fått en ny klasskamrat som vi hoppas ska trivas hos oss.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar