fredag 15 november 2013

Bb-dag

I morse när jag öppnade dörren till vårt klassrum möttes jag av en högst otrevlig lukt eller rättare sagt STANK! Vad var det som luktade så illa? Jag fick gå på upptäcksfärd. Jag tittade till våra gråsuggor och vandrande pinnar, ingen lukt där. Jag inspekterade papperskorgarna, ingen lukt där. Så kom jag till vår svampodling som vi fått från Bärfisprojektet och ja, det var den som luktade!! Den åkte ut med buller och bång och alla fönster som gick öppnades. Skulle lukten försvinna innan eleverna kom? Turen var på min sida och elevernas får jag nog säga. Jag tog beslutet att låta eleverna plantera ut svamparna på olika gömställen på skolgården under förmiddagsrasten. Svamparna har det nog bättre där!


Idag har vi haft en Bb-dag. Eftersom vi ska besöka bikuporna på Sevedsplan nästa vecka har vi börjat arbeta med bokstaven Bb. På en station fick eleverna måla bin med vattenfärg. Varje elev fick måla två papper då vi ska fylla "bikropparna" med tidningspapper och skapa en bisvärm uppe i taket i klassrummet. En annan station byggde bokstäverna Bb med hjälp av tidningspapper och den sista stationen skrev Bb-ord på Ipads.


Innan jag gick hem för dagen gick jag inom fritids för att kolla in deras pyjamasparty som många av eleverna pratat om hela dagen. Många strosade runt med morgonrock, pyjamas eller gosedjur och det var minst sagt en mysig stämning. Nästa gång får jag ta med mig min pyjamas.


Nu vill jag önska alla elever och föräldrar en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar