tisdag 1 april 2014

Magi i berätteri!

Det blev en magisk inledning av vår dag idag då vi fick besök av Mikael som skulle hålla en föreställning i berätteri. När Mikael sa att han skulle transportera oss bort till andra platser än klassrummet med hjälp av sina berättelser förstod jag att denna föreställning skulle bli något speciellt. Mikael började berätta en saga om några djur som flyttade in i en kruka. Vi fick möta hus musen, herr groda, hoppe hare, mickel räv och björnen bamse. Saga nr 2 handlade om en leopard som blev av med en av sina 96 prickar och den sista sagan handlade om de tre bockarna bruse. Vi tjöt av skratt både barn och pedagoger och Mikael han for runt i klassrummet gestaltande de olika karaktärerna i sagorna. En fantastisk upplevelse, tack Mikael för din magi i berätteri!







När Mikael var klar med sitt berätteri gick vi ut på rast och efter rasten fick eleverna återberätta sagorna för mig. Den efterföljande uppgiften var att de skulle rita en bild till någon av sagorna och sedan skriva en text till. 






Hela dagen gick och eleverna har varit djupt försjunkna i sitt skrivande. Nästan alla texter är klara men vi hann inte läsa igenom och resonera kring allas texter idag då vi arbetade i helklass. Här nedan kommer några exempel som jag fotograferat direkt från vår "textbank" dropbox.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar