fredag 6 december 2013

Blåsigt värre!

Den där stormen Sven visade sig vara en envis rackare vilket har inneburit att vi fått hålla oss inne hela dagen idag vilket också var en order från skolans ledning. Eleverna tyckte det var mysigt och alla hittade en aktivitet att pyssla med när det för en gångs skull var innerast. En mysdag trots blåsdag! ;-)


Någon ritade på tavlan...


...medan andra ritade på papper, spelade på iPad eller spelade bönspelet med fröken.

På tisdag den 10 december är det den internationella dagen för mänskliga rättigheter vilket vi på skolan vill uppmärksamma. År F-6 ska den här dagen arbeta med olika övningar som kommer från boken "Handledning för dig som vill arbeta med barns och ungas rättigheter" som är utgiven av Barnombudsmannen. Vi i 1a har redan tjuvstartat och tittat på Evas superkoll som handlade om Barnkonventionen. Då alla klasser har fått ett uppdrag att enas kring ett budskap som de vill lyfta fram och som de tycker är viktigt fick eleverna diskutera i smågrupper vad de tycker är viktigt. Sedan röstade klassen och vi enades om följande budskap:

Alla (både barn och vuxna) har rätt att ha det bra!


Detta budskap kommer vi att skicka upp i himlen tillsammans med andra klasser vid en ballongceremoni på tisdag. Vi tror att det kommer att bli jättefint. Dessutom ska vi få se en teaterföreställning av teatergruppen "Hojta!" som en av skolans kuratorer är med i. De ska spela "Allrakäraste syster" som är skriven av Astrid Lindgren.  Det kommer vara en interaktiv teaterföreställning där eleverna ska delta aktivt i berättandet av sagan.

Nu vill fröken avsluta med att visa att många av elevernas bin äntligen har kommit på plats i klassrummet samtidigt som hon vill önska alla barn och föräldrar en riktigt trevlig helg, vi ses på måndag igen! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar