tisdag 14 oktober 2014

Stadsbiblioteket


Igår besökte vi Stadsbiblioteket i Malmö. Där träffade vi Karin, Elisabeth och Margareta som berättade om själva biblioteket och tog oss med på en rundvandring på bibliotekets barnavdelning. Vi fick reda på att det finns ca 600 000 böcker på Stadsbiblioteket och att många språk finns representerade i en del böcker. Sedan visade Karin, Elisabeth och Margareta hur man lånar böcker och vad som händer när man lämnar tillbaka lånade böcker. Vi följde bokens väg från inlämningsmaskinen via transportbandet in till bibliotekets stora sorteringsmaskin som finns bakom kulisserna.





Syftet med besöket på Stadsbiblioteket är att uppmuntra läsglädjen hos eleverna och Karin och Margareta tipsade därför om några bra böcker som de tror skulle passa oss. Vi fick också en bok med oss som en gåva från biblioteket. Efter bokpratet var det dags för oss att gå in i bibliotekets verkstad där vi fick pyssla med bl.a. lera innan det var dags för oss att åka hem till skolan igen.











Eleverna har fått med sig ett kuvert hem som innehåller information om bibliotekets öppettider samt information om var stadsområdesbiblioteken finns i Malmö. I kuvertet finns även en blå lapp där ni kan ansöka om ett bibliotekskort samt lite tips på böcker som kan vara roliga att läsa för era barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar