onsdag 10 september 2014

Rydsgård

Nu börjar vår utställning kring vårt värdegrundsarbete bli klar. Denna utställning ska fungera som en liten påminnelse till oss om vilket förhållningssätt vi vill ha i klassen. Att arbete med värdegrunden är något som vi gör hela tiden i klass 2A, vissa dagar mer än andra. En sak som klassen har bestämt är att vi ska välkomna alla till vår klass vilket eleverna verkligen har visat prov på idag! Redan vid skolstart fick klassen reda på att en ny klasskompis skulle börja i vår klass. En flicka som är nyinflyttad till Sverige och som inte pratar svenska ännu. Hon kom till oss först idag men då vi pratat om henne varje dag sedan skolstarten var hon redan en i gänget. Ett bättre välkomnande kunde hon nog inte få och som alla har ställt upp, visat vägen, tagit hand om, översatt och bjudit in! Genom att iaktta barnen idag har jag fått bekräftat vilken empati och omsorg dessa barn besitter! Jag kan inget annat än att vara mycket stolt!



I torsdags åkte vi på utflykt till Skurup. Vi fick förmånen att besöka Karin Holmströms gård Solberga i Rydsgård. Där fick klassen bland annat uppleva en musikworkshop på temat indianer tillsammans med Tania och Fernando samt gå på upptäcksfärd i Karins trädgård. Vi sjöng "Vamos vamos akanta", klädde ut oss till indianer, spelade på klaves och getklövar, studerade jordgubbar, zucchini, ringblommor, krasse, ärtor, potatis och fläderbär och hittade på olika indiannamn. 
 Vi fick också reda på att Ajmara indianerna bär klänningar där färgerna symboliserar livet. En lyckad dag med andra ord!

·          






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar