tisdag 13 maj 2014

Regnbågen och lite annat


I fredags under morgonsamlingen kom eleverna in på regnbågen de sett under torsdagseftermiddagen. Vi fantiserade om den omtalade skatten som ska finnas vid regnbågens slut och diskuterade kring vad en regnbåge egentligen är. Sedan fick eleverna måla en egen regnbåge och sedan skriva några meningar till.


Planeringen inför skolans öppet hus nästa vecka är i full gång. Klassen ska bl.a. göra en biutställning i klassrummet. Vi har pratat om hur en faktatext är uppbyggd och sedan har vi gjort en gemensam faktatext om bikupan i våra halvklasser. Texterna är nu klara och de blev jättebra! 



I eftermiddags arbetade vi med volym. Barnen fick laborera tillsammans med Anna-Karin och sedan fortsatte vi vårt arbete i våra matteböcker.


På söndag kan klassens elever ta med sig sina föräldrar på en utflykt till Skogsträdgården i Holma utanför Höör. Det kommer en buss och hämtar de som vill följa med på en heldagsutflykt. Bussen avgår 09:40. Barnen har idag fått med sig en informationslapp om detta som ni kan läsa i lugn och ro hemma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar