måndag 17 mars 2014

Vilken frukt är din favorit?

Under vårt ASL-pass skulle barnen skriva och berätta om sin favoritfrukt.  Jag valde att presentera en rad olika frukter på en bricka som inledning av lektionen. Vilka frukter känner ni igen? Vilken frukt är er favorit? Finns det fler frukter som ni tycker om och som inte finns med på brickan? Vi gick laget runt och alla barnen fick berätta om sin favoritfrukt. Samtalet ledde in på lite olika spår som varför det t.ex. är nyttigt att äta avokado och vad flugorna heter som tycker om bananer. När vi pratat en stund fick barnen lov att sätta sig enskilt denna gång och skriva sin text om sin favoritfrukt. Efter en stunds arbete mumsade vi i oss äpple, banan, honungsmelon och vindruvor.
Den färdiga texten kommer att monteras in i deras Jag-bok tillsammans med en bild som de ritar till.





I dag tog vi oss en titt i vår lilla kompost också. Nu börjar löven ta slut, det finns endast några stycken kvar. Det häftiga är att man nu kan se nerverna från bladen som är uppätna, det verkar som gråsuggorna sparar dessa till sist. Nu har det gått 67 dagar sedan vi la i alla 38 löv.



Förra veckan gick barnen ut på jakt efter vårtecken tillsammans med Anna-Karin. Följande vårtecken hittade de under sin promenad.





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar